Ravintovalmennus

FLT-ravintovalmennus ottaa huomioon kaikki elämän osa-alueet. Tarkoituksena on lisätä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. 

FLT-ravintovalmennus sopii kaikenikäisille. Asiakkainani on ollut niin vauvoja, lapsia ja nuoria kuin aikuisia ja seniori-ikäisiä. 

Mitä on funktionaalinen lääketiede?

Funktionaalinen lääketiede perustuu tieteeseen ja vankkaan tutkimustietoon, jossa yhdistyvät biokemia, mikrobiologia ja fysiologia. Asiakkaan koko elämän tarina on tärkeä, ja vastaanotolla käymme läpi kaikki sen vaiheet aina äidin raskaudesta lapsuuden ja nuoruuden kautta tähän päivään.

Ravintovalmennuksessa kartoitan alla olevan kuvan mukaisesti tämänhetkisen ravitsemustilan lisäksi ruuansulatuksen ja suoliston tilan, maksan sekä immuniteetin toiminnan. Lisäksi tarkastelen hormonitasapainoa, hapetusstressiä, energisyyttä, psyykkistä ja henkistä tasapainoa. Myös unella, ihmissuhteilla ja elämän tarkoituksella on kokonaisuuden kannalta merkitystä.

Funktionaalisen lääketieteen matriksi

Aiemmista laboratoriokokeista ja tutkimuksista on apua, joten ne kannattaa ottaa mukaan vastaanotolle. Tarvittaessa voin tilata sinulle myös funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä tai suolistoanalyysejä.

Vastaanottokäynnin jälkeen lähetän sinulle sähköpostitse yksilöllisen hoito-ohjelman, joka huomioi sen hetkisen elämäntilanteesi ja mahdollisuutesi muutosten tekemiseen. Sovimme yhdessä tavoitteista ja teemme suunnitelman siitä miten ja millä tahdilla kannattaa edetä, jotta muutokset elämäntavoissasi olisivat pysyviä.

Hoito-ohjelma sisältää vinkkejä ruokavalioon, ravintolisien käyttöön, nukkumiseen, liikkumiseen, palautumiseen ja stressihallintaan.

Yleensä on niin, että mitä pidempään terveysongelmat ovat jatkuneet, sitä pidempään tervehtyminen kestää. Välillä päästään jättiharppauksilla eteenpäin, mutta monesti otetaan myös muutama askel taaksepäin. Onkin hyvä varata seurantakäynti heti ensimmäisen kerran yhteydessä. Seurantakäynnillä käymme läpi, miten muutosten tekeminen on edistynyt ja tämän perusteella laadin sinulle tarkennetut ohjeet jatkoon.

Funtionaalisesta lääketieteestä voit lukea lisää Funktionaalisen lääketieteen instituutin sivuilta ja Suomen funktionaalisen lääketieteen yhdistyksen sivuilta.

fiSuomi